Storitve Storitve MMS
MMS/SMS Mobilno oglaševanje

Moderno, agresivno in ciljno usmerjeno trženje zahteva več kot le razvoj dobrih izdelkov ali kvalitetnih storitev. Z uporabniki je potrebno komunicirati. Konkurenčna cena izdelka ali storitve ni vedno dovolj - informacijo je potrebno posredovati tudi ob pravem trenutku in na pravo mesto. Za uspeh je potrebno komunicirati s sedanjimi in s potencialnimi uporabniki, velikokrat celo s širšo javnostjo. Le na tak način si lahko podjetje omogoči ustrezen nivo prepoznavanja lastne ponudbe na trgu in s tem ustrezno pozicijo svojih izdelkov ali storitev na njem. Ker smo ljudje dnevno izpostavljeni izredno velikemu številu različnih informacij, je le manjši del le-teh zavestno opaženih, še manjši pa tistih, ki vzpodbudijo zanimanje in s tem tudi reakcijo. Ljudje dejansko zaznamo le del tistega, kar se posreduje v našo okolico, smo selektivni in v komunikaciji pogosto slišimo in vidimo samo del sporočila - tisto, kar najbolj ustreza našemu prepričanju. Zato je preprost in razumljiv način posredovanja in prejemanja informacij, ki imajo jasno sporočilno vrednost, bistvenega pomena.

Storitve kot sredstvo za dosego cilja

Ključna ideja naših storitev je preprosta izmenjava informacij med trgovcem (ponudnikom izdelka ali storitve) in uporabniki mobilnih telefonov (obstoječimi in bodočimi kupci izdelkov trgovca). V celotnem procesu izmenjave informacij nastopa poslovni sistem kot pošiljatelj tekstovnih ali vizualnih informacij, uporabniki mobilnih telefonov (obstoječi in potencialni kupci izdelkov) pa kot prejemniki le-teh. Ti danes zelo dobro poznajo storitev pošiljanja kratkih sporočil (SMS) in storitev pošiljanja Multimedijskih Mobilnih Sporočil (MMS), ki sta osnovna nosilca posredovanih informacij in hkrati osnovna gradnika naših storitev.

 

Mobilni oglasi

Glavna prednost MMS storitev (v primerjavi s SMS) je vizualizacija informacij, ki jih ponudnik storitve posreduje v okolje uporabnikov mobilnih telefonov. Velika večina telefonov ima danes možnost za prejem MMS informacij (tekstov, slik, kratkih filmov in drugih oblik informacij). Vizualne promocije so za uporabnike mobilnih telefonov privlačnejše, zanimivejše in omogočajo boljšo in natančnejšo ocenitev posredovane vsebine. Z MMS storitvami, ki jih ponujamo, se tako za poslovni sistem odpirajo neomejene možnosti v komunikaciji s sedanjimi in bodočimi kupci izdelkov.

Naj naštejemo samo nekaj le-teh:
  • Vse storitve omogočajo ponudniku storitve popolnoma samostojno in neodvisno oblikovanje vizualnih in tekstovnih oglaševalskih sporočil ter pošiljanje le-teh do izbranih obstoječih kupcev in tistih, ki so se na prejem informacij prijavili samostojno (npr. lastniki kartic ugodnosti, člani klubov,…).
  • Časovna neodvisnost posredovanja posameznih mobilnih oglasov zagotavlja dodatno fleksibilnost in samostojnost v oglaševanju posameznega prodajnega mesta in drugih poslovnih enot prodajne mreže ponudnika storitve.
  • Pošiljanje oglaševalskih sporočil je omogočeno preko varnega internetnega dostopa (digitalni certifikat) do centralne aplikacije. Dostop se opravi s strani posameznega pooblaščenega in avtoriziranega zastopnika ponudnika, pooblaščenih in avtoriziranih predstavnikov posameznega prodajnega mesta oziroma drugih poslovnih enot poslovnega sistema.
  • Vizualne vsebine, tekstovne vsebine ali kombinirane oglaševalske vsebine, ki se posredujejo v okolja sedanjih in bodočih kupcev, so lahko oblikovane na enem mestu in v enotni kreativni obliki, ali pa so popolnoma prilagojene posameznemu prodajnemu mestu ali prodajnemu centru oziroma poslovni enoti in posledično posameznim posebnostim določenega prodajnega mesta oziroma posamezne poslovne enote.
  • Vse promocije (kreative) se dinamično kreirajo preko za to namenjenih aplikacij. Oseba, ki je v vašem marketinškem okolju odgovorna za oblikovanje aktualnih promocij, lahko tako s pomočjo naših storitev dinamično kreira novo promocijo - za podrobno predstavitev in demonstracijo vseh funkcionalnosti aplikacije nas kontaktirajte. Med drugim naše storitve omogočajo tudi predoglede (testiranje izgleda) aktualne promocije na virtualnem mobilniku, pregled zgodovine poslanih promocij, pregled prijavljenih in odjavljenih uporabnikov,…

Uporabnost storitev

Naše stranke lahko danes izkoristijo Pion storitve v okolju uporabnikov mobilnih telefonov (obstoječih in potencialno novih kupcev, članov klubov, lastnikov kartic ugodnosti in drugih), katerega značilnosti so:

  • visoka penetracija kupcev, članov klubov, lastnikov kartic ugodnosti - mobilnih uporabnikov v Sloveniji, ki ustvarja osnovni pogoj za veliko odzivnost na trženjske ponudbe posredovane v okolje mobilnih uporabnikov;
  • izredno velik delež uporabnikov ima zmogljive mobilne telefone (hiter prenos podatkov, Java, digitalne kamere,...), ki omogočajo posredovanje vizualno privlačnih in zanimivih kreativnih rešitev;
  • prejemnikova mobilnost in krajevna neodvisnost prejema posredovane informacije omogoča 100% doseganje osnovnega namena marketinga poslovnega sistema, to pa je informiranje potencialnih kupcev, članov klubov in drugih ter dvigovanje nakupnih motivov v vsakem trenutku;
  • časovna neodvisnost posredovane informacije omogoča popolno svobodo pri odločanju o času, trajanju in veljavnosti informacije posredovane do obstoječega ali potencialno novega kupca, člana kluba, ipd.;
  • zagotavljanje ažurnosti in hitrosti pri posredovanju informacij, ki imajo kratek čas trajanja in katere namen je lahko oglaševalske narave (časovno in krajevno omejene kampanje) ali preprosto obveščanje izbranih prejemnikov informacij;
  • promocijske vsebine, ki so prejete na mobilni telefon, lahko prejemniki posredujejo naprej do svojih kontaktnih oseb (prijateljev, znancev,…), torej potencialnih novih kupcev, članov klubov, lastnikov kartic ugodnosti - tak način nadaljnjega posredovanja promocijskih vsebin imenujemo virusno oglaševanje, ki je za ponudnika storitev popolnoma brezplačna;
  • optimizacija stroškov komuniciranja oziroma zagotovitev čim večjega razmerja med vložkom in učinkom posredovanja informacij.

 

MMS Pion storitve so oblikovane tako, da se uporabnik izbrane storitve prijavi na prejem informacij preko kratkega SMS sporočila, v odgovor pa se mu poleg tekstovnih informacij posredujejo tudi slike, kratke video vsebine ali kombinacije vsega. Kot v primeru Pion SMS storitev, se tudi v večini MMS storitev omogoča uporabnikom mobilnih telefonov parametrizacija in priprava okolja, ki omogočijo prejem zanj najpomembnejših informacij na najprimernejši način.

 

Povzetek


Podatki kot osnovni gradniki informacij dosežejo največjo vrednost, če so hkrati posredovani in predstavljeni v vizualni obliki.
Ponudniku storitev mobilnega oglaševanja se s posredovanjem slikovnih MMS sporočil in uporabo Pion storitev omogočajo neomejene možnosti v neposredno in ciljno posredovani informaciji, ki hkrati oziroma dodatno podpira druge oglaševalske medije in komunikacijske kanale poslovnega sistema.
Za obstoječe in potencialno nove kupce, člane klubov, lastnike kartic ugodnosti, ki nastopajo kot uporabniki in prejemniki vizualnih oglasov, so zanimive slikovne vsebine različnih izdelkov in predmetov prodaje ter storitev, ki jih ponudnik posreduje v okolje uporabnikov mobilnih telefonov. Vse to postaja vse bolj pomembno zaradi potrebe po komunikaciji, informiranju, dvigovanju nakupnih motivov, oblikovanju in kreiranju blagovnih znamk, krepitvi lojalnosti in sugeriranju nakupovalnih navad ter vrednot ciljne populacije ponudnika. Mobilno oglaševanje bo doživelo uspeh predvsem tam, kjer je potrebno za končno odločitev o nakupu izdelka (ali storitve) le-tega oceniti in podkrepiti tudi z njegove vizualne ter vrednostne, opisne strani.


Z vami želimo vzpostaviti partnerski odnos, v katerem skupaj oblikujemo okolje, kjer bodo naše storitve v popolnosti zadovoljile vaše potrebe in omogočile dosego želenih poslovnih ciljev. Naš partner (oglaševalska agencija) vam po potrebi pripravi tudi ves spremljevalni oglaševalski material. S storitvami podjetja Pion tako zavzamete pozicijo ponudnika - pošiljatelja oglaševalskih informacij in s tem konkurenčno prednost pred primerljivimi poslovnimi sistemi na visoko konkurenčnem trgu v Sloveniji, kjer je že izražena potreba po inovativnosti v oglaševanju.


Z uporabo mobilnega oglaševanja lahko aktivno vplivate tudi na širše družbeno okolje. Posredovanje mobilnih oglasov preko omrežij mobilnih operaterjev nadomesti klasične tiskane medije. Ponudnik storitev mobilnega oglaševanja na tak način aktivno prispeva k ohranitvi naravnih virov in dokazuje odgovornost do lokalnega in nacionalnega družbenega ter naravnega okolja.

 

 

Ostale MMS storitve

MMS »IGRA«

V MMS »IGRA« storitvi ponudnik vzpostavi preko potrditve za prejem in posredovanja MMS vsebine iteracijo z uporabniki mobilnih telefonov. V tem primeru je vizualna vsebina tista, ki nosi ključno informacijo, ki oblikuje motive uporabnika in je tista, ki ga usmerja in motivira za nadaljnje odločitve.

MMS »KVIZ«

Storitev »KVIZ« se lahko uporabi za ugotavljanje uporabnikovega vedenja o izdelkih in storitvah, ki jih podjetje ponuja na trgu. V MMS »KVIZ« storitvi so slikovne vsebine tiste, ki omogočajo odločitve pri uporabnikih mobilnih telefonov. Slike in video vsebine si ponudnik oblikuje sam in jih s storitvijo MMS »KVIZ« posreduje na enostaven in poceni način do izbranih uporabnikov mobilnih telefonov. V storitvi je omogočena tudi interakcija z uporabnikom mobilnih telefonov po predhodno pripravljenem scenariju.

MMS »INFO«

Podatki kot osnovni gradniki informacij dosežejo največjo vrednost, če so hkrati posredovani in predstavljeni v vizualni obliki-sliki. Uporabnikom mobilnih telefonov se s posredovanjem slikovnih MMS sporočil omogoča neomejene možnosti. Za fizične osebe kot uporabnike so zanimive slikovne vsebine različnih modnih izdelkov, turističnih destinacij, izdelkov v avtomobilski industriji, skratka povsod tam kjer je potrebno za končno odločitev o nakupu izdelek ali storitve le-to oceniti tudi z njegove vizualne strani.

MMS »NAGRADNI KUPON«, MMS »HAPPY HOUR«, MMS »FIRST & LAST MINUTE« je samo nekaj storitev, ki smo jih za vas pripravili v podjetju Pion.

Edina omejitev je postala domišljija.

Kontaktirajte nas in skupaj bomo oblikovali vaše storitve s katerimi boste dosegli svoje cilje!